Elkészítés: A fél kiló túrót a 3 tojás sárgájával és 10 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A maradék 5 dkg cukorral 3 kiskanál zselatint elkeverünk, majd felöntjük a fél liter tejjel, felforraljuk. A túrós masszához keverjük, majd az egészet kivehető aljú vagy oldalú - lehetőleg nem fém - tortaformába öntjük. Ha csak fém van, béleljük ki fóliával az alját és az oldalát is. (Kicsit macerás, de megéri, mert a túró savtartalma megtámadja a fémet, s fémízű lesz a torta.)
Hűtőbe rakjuk dermedni, majd kb. 4 óra múlva gyümölccsel és a gyümölcszselével díszítjük. Pár óra dermedés után szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre