Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös-túrós szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg túró
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 2 körte
  • 20 dkg szilva
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet a sütőporral, a cukorral, a túróval, a tojással, a felolvasztott margarinnal, a tejjel, egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába tekerjük, és 10 percig pihentetjük.

    A töltelékhez a körtét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, az aszalt szilvával együtt kis darabokra vágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük, megcsepegtetjük citromlével.

    A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a cukorral, a túróval, belekeverjük a mazsolát, a mandulát és a gyümölcsöket is. A tejszínt kemény habbá verjük, a tojásfehérjehabbal együtt a gyümölcsös masszába forgatjuk.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy 24 x 24 cm nagyságú tepsire fektetjük. A túllógó részeket levágjuk. A gyümölcsös-túrós masszát a tésztára simítjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Habbá vert tejszínnel és felaprított gyümölcsökkel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin