Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös sült túrótorta

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • barack, meggy vagy más gyümölcs (befőtt is jó)
  • 2 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 40 dkg krémes túró
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.

Közben a gyümölcsöket előkészítjük (felvágjuk, kimagozzuk, vagy ha befőtt, lecsepegtetjük).

A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas krémhez keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a keményítőt.

20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, erre szórjuk a gyümölcsöket, ráöntjük éselsimítjuk a túrókrémet, ezt díszíthetjük gyümölccsel, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss