Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös rakott sertéskaraj sajtpaplanban

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom a következőképpen: 1-1 szeletet sózok, enyhén borsozok és megszórok zsemlemorzsával - ezt klopfolom a rostok közé. A szeleteket ezután lisztbe forgatom.

Egy serpenyőben óvatosan (mert tűzről lehúzás után is tovább pirul!!) megpirítok durvára tört diót tökmag, napraforgó, szezámmag, lenmag és ami otthon van... társaságában. A magvakat félreteszem.

A serpenyőbe olajat töltök, benne megfuttatok 2 gerezd félbevágott fokhagymát, majd kidobom. A forró olajban hirtelen pirosra sütöm a húsok mindkét oldalát.

Egy lábosban enyhén karamellizálom (éppen csak...) a mézet, majd hozzáöntök 0,5 dl vizet, megszórom egy csipetnyi szerecsendióval. A gyümölcsöket egyforma kockákra vagy csíkokra vágom, és a lábosba dobom. Maximum 2 percen át fedő alatt párolom, hogy még roppanós maradjon, majd félrehúzom a tűzről.

Egy jénai tálat kicsit kiolajozok, belerétegezem a húsokat. Megszórom a magvak felével, majd a gyümölcsök egy részével. Erre kerül a csíkozott camembert sajt, rá a sonkacsíkok, majd kezdem előről: hús-magvak-gyümölcsök-sajt-sonkacsíkok. A legtetejére reszelt trappista sajtot szórok.

A 180 fokra előmelegített sütőben először lefedve sütöm 30 percet, majd fedő nélkül, hogy a sajt a tetején megpiruljon.

Krumplipürével vagy mazsolás rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Csirkemellel vagy sertéscombból is finom, és szinte bármilyen idénygyümölcs jó hozzá. - Adria23

Ezek is érdekelhetnek

Friss