Előkészítés: A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével.
Elkészítés: Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre