Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös rakott palacsinta

MME MME
3 4.2/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • Az öntethez:
  • 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por
  • 3 dl tej

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével.

Elkészítés: Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss