Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös rakott palacsinta

MME MME
3.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2 dl + 3,5 dl tej
  • 2-2,5 dl ásvány- vagy szódavíz
  • 3 evőkanál olaj
  • A gyümölcssalátához:
  • 4 kivi
  • 20 dkg vegyes gyümölcs (alma, ananász, szőlő stb.)
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Előkészítés: A liszthez adunk 3 tojást és 1 csipet sót, apránként simára keverjük 2 dl tejjel, és annyi ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá, hogy folyós, vékony tésztát kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, lecsepegetjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket elkeverjük a mézzel, és állni hagyjuk. Teflon bevonatú serpenyőt hajszál vékonyan kikenünk olajjal. A maradék olajat elkeverjük a palacsintatésztában. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. A palacsintákat (adagonként 4-4-et) egymásra fektetjük, a tetejére halmozzuk a gyümölcssalátát, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss