Gyümölcsös puding - diétásan

default user icon

Hozzávalók

  • 1 tasak diabetikus pudingpor
  • 5 dl 1,5%-os tej
  • 20 dkg őszibarack vagy nektarin
  • 12,5 dkg áfonya

Elkészítés

    A megtisztított nektarint vágjuk apró kockára, az áfonyákat felezzük el, de díszítéshez hagyjunk néhány cikk őszibarackot, és néhány darab áfonyát.

    Kevés hideg tejjel keverjük ki a pudingport, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöt, és töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le.

    Fogyasztás előtt díszítsük fel a félrerakott gyümölcsökkel. Készíthető hagyományos pudingporból, ízlés szerinti édesítőszerrel.

    Recept és fotó: Dr. Fövényi József- Gyurcsáné Kondrát Ilona: GI Diéta - optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak, Springmed Kiadó

Megjegyzés

Készíthetjük úgy is, hogy a pudingforma aljára tesszük a díszítésre félretett gyümölcsöt, ráöntjük a pudingot, és ha kihűlt, kistányérra borítjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek