Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös puding - diétásan

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A megtisztított nektarint vágjuk apró kockára, az áfonyákat felezzük el, de díszítéshez hagyjunk néhány cikk őszibarackot, és néhány darab áfonyát.

Kevés hideg tejjel keverjük ki a pudingport, majd a maradék tejet hozzáadva, folytonos keverés mellett forraljuk addig, míg besűrűsödik. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöt, és töltsük a pudingot hideg vízzel kiöblített tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le.

Fogyasztás előtt díszítsük fel a félrerakott gyümölcsökkel. Készíthető hagyományos pudingporból, ízlés szerinti édesítőszerrel.

Recept és fotó: Dr. Fövényi József- Gyurcsáné Kondrát Ilona: GI Diéta - optimális fogyás cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak, Springmed Kiadó

Megjegyzés

Készíthetjük úgy is, hogy a pudingforma aljára tesszük a díszítésre félretett gyümölcsöt, ráöntjük a pudingot, és ha kihűlt, kistányérra borítjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss