Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kekszet összetörjük, ha nem daráltat vettünk. A vajat megolvasztjuk, és összedolgozzuk a darált keksszel. A keveréket egy kisméretű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, 3-4 centis peremet is készítünk. Negyed órára hűtőbe tesszük, majd 10 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a tojást és a cukrot habosra keverjük. A krémsajtot és a vaníliás cukrot is belekeverjük. A zselatinból 1 púpos teáskanálnyit langyos vízben feloldunk, és kevergetés közben felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez kavarjuk, majd a gyümölcsöt is óvatosan hozzáadjuk, nehogy összenyomódjon. Adhatunk a krémhez egy kis felvert tejszínhabot is, hogy még finomabb legyen. A krémet a tésztalapra öntjük.
A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még friss gyümölccsel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre