Elkészítés:
1. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal felmelegítjük. Addig kell melegíteni, amíg a zselatingombócok elolvadnak. Félretesszük, langyosra hűtjük.
2. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük; ha kell, feldaraboljuk. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, NE olvasszuk ki, különben eláztatja a desszertet!
3. A habpótlóból és a tejből tejszínhabot verünk.
4. Egy nagy, mély tálat folpackkal kibélelünk, beleteszünk egy kevés gyümölcsöt.
5. A tejszínhabot lazán összeforgatjuk a langyosra hűlt joghurttal, majd beletesszük a maradék gyümölcsöket is. Beleöntjük a tálba, a gyümölcsökre.
6. Az egészet lefedjük folpackkal, hűtőbe tesszük (optimálisan egy éjszakára). Tálalás előtt tortatálra borítjuk, szeleteljük. Tejszínhabbal és/vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp: Aki szereti, keksszel vagy babapiskótával dúsíthatja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre