Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös joghurttál

Hozzávalók

  • 30 dkg cseresznye
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg áfonya
  • 1/2 dl fehérbor vagy rosé
  • 2 szem szegfűszeg
  • 2 szem csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 dl habtejszín
  • 60 dkg joghurt
  • 1 db biocitrom (reszelt héja)

Elkészítés

    1. Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, a cseresznyét felezzük és kimagozzuk. A bort egy közepes méretű lábasba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.
    2. A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.
    3. Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom lereszelt héját. Egy 10×25 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztva belesimítjuk a tejszínes joghurtkrémet és a lehűtött gyümölcsszószt. A fagyasztóba tesszük egy éjszakára.
    4. Tálalás előtt legalább 30 perccel kivesszük a fagyasztóból. Kiborítjuk a formából, és felszeleteljük. 

Megjegyzés

A megadott mennyiség mellett, bármilyen gyümölcsből készíthető.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin