Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös joghurttál

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, a cseresznyét felezzük és kimagozzuk. A bort egy közepes méretű lábasba töltjük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsöket, és közepes lángon felforraljuk. A lángot mérsékelve 10-15 percig főzzük. A gyümölcsmártást lehűtjük, leszűrjük, és félretesszük a gyümölcsöket.
  2. A visszamaradt szirupba folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a zselatin fixet, majd visszatesszük a gyümölcsöket. Az elkészült gyümölcsszószt ezután legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom lereszelt héját. Egy 10×25 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elosztva belesimítjuk a tejszínes joghurtkrémet és a lehűtött gyümölcsszószt. A fagyasztóba tesszük egy éjszakára.
  4. Tálalás előtt legalább 30 perccel kivesszük a fagyasztóból. Kiborítjuk a formából, és felszeleteljük. 

Megjegyzés

A megadott mennyiség mellett, bármilyen gyümölcsből készíthető. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss