Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéajt, a közepébe nyomunk egy mélyedést, beleütjük a tojásokat, majd beleöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül beleöntjük a megmaradt tejet, az ásványvizet, és az egészet simára keverjük.
Felforrósítunk egy 16-18 cm-es serpenyőt. Megkenjük egy kevés olajjal, majd merőkanállal beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon sütjük az egyik oldalát addig, amíg a széle kezd elválni a serpenyő aljától. Ekkor megfordítjuk a palacsintát, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Sütés közben kissé megcakkozzuk a palacsintaszéleket egy villával. Forró tányérra csúsztatjuk a tésztát. Ugyanígy készítjük el a többi palacsintát is. Amikor elészültek, melegen tartjuk őket.
A krémhez simárakeverjük a citrom lereszelt héját és a mascarponét, majd félretesszük. A töltelékhez tálba facsarjuk a citrom levét, majd összeforgatjuk a meghámozott, kimagozott és felszeletelt almával, valamint körtével.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleöntjük a citromos gyümölcsöket, megszórjuk a mazsolával, és 3 percig pároljuk. Megkeverjük, és ha már a gyümölcs kezd puhulni, mérsékeljük a hőt, végül hozzáadjuk a cukrot és konyakot. További 6-7 percig pároljuk.
Kétszer félbehajtjuk a palacsintákat. Minden palacsintatölcsérbe kanalzunk a gyümölcsös keverékből. A tetejükre halmozunk a citromos mascarponéból, és azonnal tálaljuk.