Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös-fahéjas hajdinapalacsinta mascarponéval

default user icon

Hozzávalók

  • 12,5 dkg hajdinaliszt
  • 2 tk kristálycukor
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl ásványvíz
  • olaj a sütéshez
  • A krémhez:
  • 1 db citrom
  • 25 dkg mascarpone
  • A töltelékhez:
  • 1 db citrom
  • 3 db alma
  • 2 db körte
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg mazsola
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek konyak

Elkészítés

    1. Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéajt, a közepébe nyomunk egy mélyedést, beleütjük a tojásokat, majd beleöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül beleöntjük a megmaradt tejet, az ásványvizet, és az egészet simára keverjük.
    2. Felforrósítunk egy 16-18 cm-es serpenyőt. Megkenjük egy kevés olajjal, majd merőkanállal beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon sütjük az egyik oldalát addig, amíg a széle kezd elválni a serpenyő aljától. Ekkor megfordítjuk a palacsintát, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. Sütés közben kissé megcakkozzuk a palacsintaszéleket egy villával. Forró tányérra csúsztatjuk a tésztát. Ugyanígy készítjük el a többi palacsintát is. Amikor elészültek, melegen tartjuk őket.
    3. A krémhez simárakeverjük a citrom lereszelt héját és a mascarponét, majd félretesszük. A töltelékhez tálba facsarjuk a citrom levét, majd összeforgatjuk a meghámozott, kimagozott és felszeletelt almával, valamint körtével. 
    4. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleöntjük a citromos gyümölcsöket, megszórjuk a mazsolával, és 3 percig pároljuk. Megkeverjük, és ha már a gyümölcs kezd puhulni, mérsékeljük a hőt, végül hozzáadjuk a cukrot és konyakot. További 6-7 percig pároljuk. 
    5. Kétszer félbehajtjuk a palacsintákat. Minden palacsintatölcsérbe kanalzunk a gyümölcsös keverékből. A tetejükre halmozunk a citromos mascarponéból, és azonnal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin