Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-habos lepény

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a margarint, a sót, a 4-5 tojás sárgáját, a sütőporral és a porcukorral összegyúrjuk (ha kívánja a tészta, kis tejfölt teszünk hozzá), hogy jól nyújtható linzertésztát kapjunk.

Sütőpapírral kibélelt vagy lisztezett sütőlapra tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Ennek a tetejére kerül a gyümölcs. 1 kg lereszelt alma kinyomkodva (de
semmi cukor), vagy 1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye lecsurgatva. A gyümölcs tetejét őrölt fahéjjal megszórjuk, sütőbe tesszük, 200-220 C fokon megsütjük.

Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd tojásonként 3 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és tovább verjük (kis citromlevet is tehetünk bele).

Ha a tészta már rózsaszín, akkor kivesszük, és a habot egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a sütőbe, kisebb lángon megszárítjuk, kicsit
megpirítjuk.

Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss