Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös-habos lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • csipet só
  • 4-5 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 kg alma, meggy vagy cseresznye
  • őrölt fahéj
  • kevés darált dió vagy zsemlemorzsa
  • 12 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a margarint, a sót, a 4-5 tojás sárgáját, a sütőporral és a porcukorral összegyúrjuk (ha kívánja a tészta, kis tejfölt teszünk hozzá), hogy jól nyújtható linzertésztát kapjunk.

    Sütőpapírral kibélelt vagy lisztezett sütőlapra tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Ennek a tetejére kerül a gyümölcs. 1 kg lereszelt alma kinyomkodva (de
    semmi cukor), vagy 1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye lecsurgatva. A gyümölcs tetejét őrölt fahéjjal megszórjuk, sütőbe tesszük, 200-220 C fokon megsütjük.

    Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd tojásonként 3 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és tovább verjük (kis citromlevet is tehetünk bele).

    Ha a tészta már rózsaszín, akkor kivesszük, és a habot egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a sütőbe, kisebb lángon megszárítjuk, kicsit
    megpirítjuk.

    Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin