Elkészítés: 1. Alacsony lángon olvasszuk meg a margarint egy kisebb lábosban.
2. Egy nagy tálban keverjük össze az összetört kekszet, a fahéjat és az olvadt margarint. Öntsük a margarinos keveréket egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt piteformába, majd egyengessük el a forma alján. Helyezzük a formát a hűtőbe 20 percre.
3. Ha összeállt a sütemény alapja, oszlassuk el a vaníliafagyit a formában, majd helyezzük ezúttal a mélyhűtőbe 20 percre.
4. Osszuk el a felszeletelt gyümölcsöket körkörösen a fagylalt tetején, az áfonyákat pedig helyezzük a torta közepére.
5. Melegítsük fel a sárgabarackdzsemet egy kis lábosban, majd mázként használva kenjük meg vele a torta tetejét.
6. Azonnal tálaljuk, kínáljunk mellé tejszínhabot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre