Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös császármorzsa eperszósszal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A császármorzsához:
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 5 dkg margarin (a sütéshez)
  • Az epermártáshoz:
  • 40 dkg eper (lehet fagyasztott is)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 dl víz
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • kristálycukor ízlés szerint
  • fahéj
  • Valamint:
  • 1 db alma
  • 1 db kivi
  • 1 db banán
  • 1 db narancs

Elkészítés

Elkészítés: Az eperszószhoz egy kis edényben 2 dl bort 2 dl vízzel pár percig forralunk, ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük. Beletesszük az epret, 2 perc forralás után besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.

A császármorzsa hozzávalóit egy tálban jól elkeverjük, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A margarint felforrósítjuk egy serpenyőben, erre öntjük a masszát. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, akkor jó, amikor morzsaszerű.

Az almát, a kivit, a narancsot kockára vágjuk, a banánt karikára. Egy serpenyőben cukrot karamelizálunk (kb. 2 evőkanálnyit), beleöntjük a gyümölcsöket. 1-2 percet pirítjuk, majd ráöntjük a
császármorzsát, összeforgatjuk.

A gyümölcsös császármorzsát az epermártással tálaljuk, ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető édesség. A mártást krémesíthetjük tejszínnel is. A gyümölcsöket más összeállításban is érdemes kipróbálni. - chef8107

Ezek is érdekelhetnek