Elkészítés: Az eperszószhoz egy kis edényben 2 dl bort 2 dl vízzel pár percig forralunk, ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük. Beletesszük az epret, 2 perc forralás után besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.
A császármorzsa hozzávalóit egy tálban jól elkeverjük, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A margarint felforrósítjuk egy serpenyőben, erre öntjük a masszát. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk, akkor jó, amikor morzsaszerű.
Az almát, a kivit, a narancsot kockára vágjuk, a banánt karikára. Egy serpenyőben cukrot karamelizálunk (kb. 2 evőkanálnyit), beleöntjük a gyümölcsöket. 1-2 percet pirítjuk, majd ráöntjük a
császármorzsát, összeforgatjuk.
A gyümölcsös császármorzsát az epermártással tálaljuk, ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre