Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös céklasaláta

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db cékla
  • 2 db alma
  • 1-2 fürt szőlő
  • 2 marék dió
  • Az öntethez:
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1-2 evőkanál méz
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.

Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

A tejfölt, a majonézt, a mézet és egy csipet sót keverjünk simára.

Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát és céklát, a leszemezett szőlőt és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss