Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsös burgonyalepény

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg vegyes bogyós gyümölcs (eper, málna, ribizli)
  • 1 kg burgonya
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál rum
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A gyümölcsöket óvatosan megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük.

    Elkészítés: A reszelt krumplihoz adjuk a tojásokat, összedolgozzuk, és kissé megsózzuk. Felforrósítjuk a vajat, a gyümölcsöket 1 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a rumot, és 1-2 percig forraljuk. Félrehúzzuk, és hűlni hagyjuk. Nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kisütjük benne a lepényeket. Ehhez 1-1 evőkanálnyi burgonyamasszát teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával ellapítjuk, és mindkét oldalát kb. 3-4 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, felitatjuk róla az olajat, és a gyümölcsökkel körítve kínáljuk. Aki nem spórol a kalóriákkal, 1-1 evőkanál tejszínhabot is tehet rá, ami lassan szétfolyik a langyos gyümölcsön.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 367 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin