Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gyümölcsös bárányborda

default user icon
Gyümölcsös bárányborda

Hozzávalók

  • 4 szelet bárányborda
  • 50 g vaj
  • 30 g cukor
  • 200 g szőlő
  • 3 db alma
  • 50 g dió
  • 50 ml fehérbor
  • citromlé

Elkészítés

    A szélek bevagdosása után klopfoljuk ki vékonyra és sózzuk meg a hússzeleteket. Forró vajon mindkét oldalukat süssük addig, amíg meg nem puhulnak.

    Ekkor vegyük ki a szeleteket a serpenyőből, és tartsuk melegen. A cukrot karamellizáljuk az olajban, majd adjunk hozzá 1 kanál forró vizet, és főzzük össze.

    Az almákat a magházak eltávolítása után vágjuk cikkekre, és a szőlőszemekkel együtt forgassuk meg a karamellben.

    Öntsük a gyümölcsökre a bort, és pároljuk meg. Halmozzuk a sült bordákra a karamelles párolt gyümölcsöt, szórjuk meg darált dióval, és csepegtessük meg citromlével.

Megjegyzés

Tálaljuk párolt rizzsel.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes