Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsmártás

MME MME
4.5/5
25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az őszbarackot lecsöpögtetjük, 4 fél barackot félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és lefedve, lassú tűzön, puhára pároljuk rajta a gyümölcsöt. Közben néhányszor megkevergetjük és öntünk hozzá a levéből.
  3. Közben a tejszínnel csomómestesre keverjük a lisztet, majd amikor a barack megpuhult, folyamatos kevergetés mellett a gyümölcshöz öntjük. A maradék konzervlevet is hozzáöntjük, majd kevergetés közben besűrítjük. (Ízlés szerint botmixerrel turmixolhatjuk is, akkor még krémesebb állagot kapunk.)
  4. Beletesszük a vaníliás cukrot (ízlés szerint lehet szegfűszeget és a cukor helyett vanília aromát hozzáadni), és jól elkeverjük.
  5. A gyümölcsszószt levesszük a tűzről és lehűtjük. Töltött csirke és krumplipüré vagy főtt burgonya mellé kínálhatjuk. A félretett barackkal díszítjük.

Megjegyzés

Érdemes azonnal dupla adagot készíteni, mert délutáni csemegének is csodálatos. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss