Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsleves V.

MME MME
3 4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, ha szükséges darabokra vágjuk, és kimagozva 1 liter vízben feltesszük főni. Cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, vékony csíkokra vágott citromhéjjal, kevés sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt a liszttel és 1 dl langyos vízzel simára dolgozzuk, és szűrő segítségével a levesbe keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Továbbfőzzük, amíg krémszerűen besűrűsödik. A piros gyümölcsből készült leveseket egy kis vörösborral (1 dl) is megbolondíthatjuk. Kihűtjük, és ha már elég hideg, kevés citromlével kellemesen pikánssá tesszük. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk a a tetejére, és díszíthetjük citromfűlevéllel is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss