Elkészítés: A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat és a körtéket meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk.
Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, a sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a gyümölcsöket, és 10 percig főzzük.
A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk.
A levest lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy fagyasztott gyümölcsökből is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre