Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyümölcsleves eperrel és banánnal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg cukor
  • 2 db banán
  • 1 db alma
  • 1 db őszibarack
  • 2 dl krémes joghurt
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 csapott evőkanál étkezési búzakeményítő
  • citromlé ízlés szerint
  • citromkarika a díszítéshez
  • citromfűlevelek
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát és a barackot előző nap kis szirupban megfőzzük, félretesszük, hűtjük (szirup: 5 dkg cukor, kevés citromsav vagy citromlé). Az epret is előző nap lecukrozzuk (10 dkg cukor), hűtőbe rakjuk. Még aznap este a cukros szirupot leöntjük róla, és a cukor másik felével (10 dkg) szirupot főzünk, majd az epret belekeverjük, 1 percig főzzük, üvegbe tesszük.

    Másnap a tejet és a tejszínt elkeverjük csomómentesre a keményítővel, hozzáadjuk az almáról és barackról leszűrt szirupot, meg a 2 darab felkarikázott banánt, és tűzön kevergetjük, de csak addig, amíg a keményítő besűrűsíti. Tovább nem szabad, mert tönkremegy, és nem sűrűsödni fog, épp ellenkezőleg. A banán is szépen egyben marad.

    Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a hideg gyümölcsöket, az eperszirupot és a finom, krémes joghurtot. Megkóstoljuk, és ha kell még, citrommal ízesítjük, majd díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin