Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcskosárkák

MME MME
3 3/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 3,75 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1,25 dl tejszín
  • A zseléhez:
  • 1 csomag zselatinpor
  • friss vagy konzerv gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Az összetevőkből összeállítjuk a tésztát, és fél órára hűtőbe tesszük. Utána 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pohárral köröket szaggatunk, és belehelyezzük a kikent kis tortaformákba. Mindegyik alját villával megszurkáljuk, és addig sütjük, míg pirosodni kezd.

Közben megfőzzük a pudingot, kihűtjük és hozzákeverjük a rumot, a vajat és a végen óvatosan a fölvert tejszínt.

A kosárkákat 3/4-ig töltjük krémmel, majd feltöltjük a gyümölccsel. A zselét elkészítjük az utasítás szerint. Mikor hűlni kezd, ráöntjük a gyümolcsök tetejére.

A finomságot hűtőben hűtjük tálalás előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss