Elkészítés: A vajból, a lisztből, a cukorból, a tojássárgából és a tejfölből sima, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva kis időre hűtőbe tesszük. Közben a kosárkaformákat kivajazzuk, kilisztezzük.
A tésztát kb. 5-10 perc hűtés után 3 mm vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval szabályos karikákat szaggatunk, és ezeket óvatosan belenyomkodjuk a kosárkaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.
A pudingport elkeverjük a szörppel, és a forrásban lévő tejhez adjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, megtöltjük a kihűlt kosárkákat. A tetejére gyümölcsöket pakolunk, a tetejét az utasítás szerint elkészített, cukorral és citromlével ízesített tortazselével bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre