Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcskosárka

3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • A krémhez:
  • kb. 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
  • 2 dl szörp
  • A tetejére:
  • a fenti szörp ízéhez illő gyümölcsök
  • 1 csomag tortazselépor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A vajból, a lisztből, a cukorból, a tojássárgából és a tejfölből sima, könnyen formázható tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva kis időre hűtőbe tesszük. Közben a kosárkaformákat kivajazzuk, kilisztezzük.

A tésztát kb. 5-10 perc hűtés után 3 mm vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval szabályos karikákat szaggatunk, és ezeket óvatosan belenyomkodjuk a kosárkaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük.

A pudingport elkeverjük a szörppel, és a forrásban lévő tejhez adjuk. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, megtöltjük a kihűlt kosárkákat. A tetejére gyümölcsöket pakolunk, a tetejét az utasítás szerint elkészített, cukorral és citromlével ízesített tortazselével bevonjuk.

Megjegyzés

Egyszerű és nagyszerű. :) Nagyon hamar elfogyott, nagyon szerette mindenki. Ha jól dolgoztál, a tészta gyúráskor liszt nélkül se tapad a deszkára. - ChibiNeko

Ezek is érdekelhetnek

Friss