Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük (robotgéppel), amíg a cukor teljesen elolvad (már nem recseg a fogaink között). Ekkor hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot, elkeverjük, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. A tojások fehérjét felverjük habnak, a lisztet összekeverjük a sütőporral. Majd a felvert habot és a lisztet három-négy adagban hozzákeverjük a masszához - óvatosan, a habot ne törjük össze! Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére rárakjuk a gyümölcsdarabokat - kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába - de ne mélyen, mert akkor lesüllyed az aljára és leragad. Öt percig teljes lángon, utána 35-40 percig, tűpróbáig közepes lángon sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre