Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyulai kolbászos kifli

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, az élesztővel összedörzsöljük. A tejföllel, a tojássárgájával, a porcukorral, a sóval összeállítjuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (tálba rakva, letakarva).
  2. Másnap 6 cipót készítünk belőle. Egyenként kerek alakúra nyújtjuk, melyet 12 részre vágunk. A tésztákra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk, felcsavarjuk kiflinek, megkenjük tojássárgájával, a tetejét pedig megszórjuk reszelt trappista sajttal.
  3. Előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon aranybarnára sütjük. 72 db kifli lesz belőle. 

Megjegyzés

Kiss Katalin receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss