Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gyulai kolbászos kifli

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 2 tk porcukor
  • 2 tk só
  • 1 csomag gyulai kolbász (szeletelt)
  • A TETEJÉRE:
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    1. A lisztet a margarinnal, az élesztővel összedörzsöljük. A tejföllel, a tojássárgájával, a porcukorral, a sóval összeállítjuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (tálba rakva, letakarva).
    2. Másnap 6 cipót készítünk belőle. Egyenként kerek alakúra nyújtjuk, melyet 12 részre vágunk. A tésztákra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk, felcsavarjuk kiflinek, megkenjük tojássárgájával, a tetejét pedig megszórjuk reszelt trappista sajt tal.
    3. Előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon aranybarnára sütjük. 72 db kifli lesz belőle.

    SAJTOS CSAVART KIFLI>>> 

    KEFIRES PIZZAKIFLI>>> 

    MUSTÁROS-KOLBÁSZOS SAJTOS KIFLI>>> 

Megjegyzés

Kiss Katalin receptje.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes