Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyulai gombás karaj cserépedényben

MME MME
2 4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajba éles késsel lyukat fúrok, hogy a megmosott kolbász beleférjen. A gombát megtisztítom, de nem szeletelem fel. A petrezselyemzöldet finomra, a paprikát kockákra vágom. A fokhagymát pépé zúzom. A hideg vízbe áztatott cserépedénybe fektetem a mindkét oldalán megsózott, kolbásszal töltött húst. Megkenem mustárral és fokhagymapéppel, megszórom őrölt borssal, petrezselyemzölddel, elosztom rajta a kockára vágott paprikát, és köré rakom a gombákat. A tejfelbe kevés sót és olajat keverek, majd rálocsolom a tetejére.
A tálat befedem, és hideg sütőbe téve kis lángon megsütöm a húst.
A megsült húst kiveszem az edényből, felszeletelem. Visszatéve elrendezem mellette a sült gombákat. Lelocsolom a mártással, és ecetes csípős savanyúságot, ropogós sültburgonyát vagy burgonyapürét kínálok mellé. Ez az étel készíthető kicsontozott sertéstarjából vagy sertés combból is.

Ezek is érdekelhetnek