Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyulai gombás karaj cserépedényben

default user icon
2 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg kicsontozott karaj egy darabban
  • 10 dkg puha gyulai kolbász
  • 20 dkg apró gomba
  • 1 csomó petrezselyem,
  • 1 paradicsompaprika (vagy kaloforniai paprika )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A karajba éles késsel lyukat fúrok, hogy a megmosott kolbász beleférjen. A gombát megtisztítom, de nem szeletelem fel. A petrezselyemzöldet finomra, a paprikát kockákra vágom. A fokhagymát pépé zúzom. A hideg vízbe áztatott cserépedénybe fektetem a mindkét oldalán megsózott, kolbásszal töltött húst. Megkenem mustárral és fokhagymapéppel, megszórom őrölt borssal, petrezselyemzölddel, elosztom rajta a kockára vágott paprikát, és köré rakom a gombákat. A tejfelbe kevés sót és olajat keverek, majd rálocsolom a tetejére.
    A tálat befedem, és hideg sütőbe téve kis lángon megsütöm a húst.
    A megsült húst kiveszem az edényből, felszeletelem. Visszatéve elrendezem mellette a sült gombákat. Lelocsolom a mártással, és ecetes csípős savanyúságot, ropogós sültburgonyát vagy burgonyapürét kínálok mellé. Ez az étel készíthető kicsontozott sertéstarjából vagy sertés combból is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szkati
Nálam most sül, de csontos karajból( szeretjük a csontokat szopogatni) és gomba nélkül, mert csak konzerv gombám van. Lehet, hogy majd a végén beleguritok egy dobozzal.
pucumano
Ez tényleg isteni,bár én nem töltöttem meg kollbásszal. Kb. másfél órát sütöttem, majd a fedőt levéve még negyed órát pirítottam. Köszi a receptet,az egyik kedvencünk lett!

Hasonló Receptek

Magazin