Gyros

default user icon
6 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Húshoz:
  • 60 dkg színhús (bármilyen)
  • görög fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • Pitához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 g élesztő
  • 1 teáskanál cukor (2 g)
  • 1 teáskanál só (3 g)
  • 2 dl langyos víz
  • Saláta:
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • szóba jöhet még retek
  • Mártás:
  • 2 dl joghurt
  • görög saláta fűszerkeverék
  • chilikeverék

Elkészítés

    Elkészítés:
    Hús:
    A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat.
    Pita:
    Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton) 20-25 percig sütjük.
    Saláta:
    A hozzávalókat megmossuk, megpuccoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk.
    Mártás:
    A joghurthoz izlés szerint kb. 1 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket adunk, chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

.. Nem adta meg a nevét, de azért köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Melinda és Ákos 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Mi is elkészítettük ezt a receptet, néhány változtatással, például a görög fűszerkeverék helyett gyros fűszerkeveréket használtunk, nem pitával, hanem csak sültkrumplival és tzatziki öntettel ettük. Nagyon finom volt és le is fotóztuk :)
Horváth Edina 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Eddig a tésztát a boltban vettem, de most kipróbáltam ezt a receptet, kis változtatásokkal. 30 dkg lisztet használtam, és egy kis olajat, 15-17 percig sütöttem 200 fokon. Nagyon finom lett, kívülről ropogós, belül puha, és szét is lehet vágni. Szerintem ez egy klassz recept, minden mást úgy csinálok, ahogy ide van írva! Üdv!
fazika72 9 évvel ezelőtt
Nekem valahogy a pita tészta nem sikerült. Kő kemény lett először, másodjára már egy kicsit puhább. Szerintem sok a 20 perc sütés 220 fokon. De az is lehet, hogy én csináltam valamit rosszul. Egyébként nagyon finom .
Némethné Edina 9 évvel ezelőtt
Ez a gyros reci biztos nagyon finom! A héten ki is próbálom ugyanis imádjuk a gyrost! köszi a receptet!
Frontó Éva 10 évvel ezelőtt
Ez túl finom ahhoz, hogy igaz legyen! :)
bács marianna 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom

Hasonló Receptek

Magazin