Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros tál II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fűszerkeveréket elkeverem 1 dl étolajban, és beleforgatom a felcsíkozott lapockát. Legalább 1 órára beteszem a hűtőbe, de az sem baj, ha 1 éjszakát is hagyjuk pácolódni.

Mikor összeért a hús, egy nagyobb serpenyőbe teszem, kissé lesütöm, majd fedő alatt puhára párolom. Mikor már kellően omlós, leveszem a fedőt, és a nagyja zaftot elfőzöm, és pirítok egy kicsit a húson.

A burgonyát (vagy fagyasztott hasábburgonyát, vagy nyers hasábra vágottat) megsütöm.

Elkészítem a kapros-joghurtos öntetet. Az uborkát és a paradicsomot kis kockákra vágom, a lilahagymát csíkokra. Mikor mindennel előkészültem, jöhet a tálalás.

A tányérra először sült krumplit teszek, erre jön a fűszeres hús. Ráteszem a zöldségféléket, és meglocsolom az öntettel. A tetejére reszelt sajtot szórok. A sajt lehet füstölt vagy natúr is egyaránt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss