Elkészítés: A fűszerkeveréket elkeverem 1 dl étolajban, és beleforgatom a felcsíkozott lapockát. Legalább 1 órára beteszem a hűtőbe, de az sem baj, ha 1 éjszakát is hagyjuk pácolódni.
Mikor összeért a hús, egy nagyobb serpenyőbe teszem, kissé lesütöm, majd fedő alatt puhára párolom. Mikor már kellően omlós, leveszem a fedőt, és a nagyja zaftot elfőzöm, és pirítok egy kicsit a húson.
A burgonyát (vagy fagyasztott hasábburgonyát, vagy nyers hasábra vágottat) megsütöm.
Elkészítem a kapros-joghurtos öntetet. Az uborkát és a paradicsomot kis kockákra vágom, a lilahagymát csíkokra. Mikor mindennel előkészültem, jöhet a tálalás.
A tányérra először sült krumplit teszek, erre jön a fűszeres hús. Ráteszem a zöldségféléket, és meglocsolom az öntettel. A tetejére reszelt sajtot szórok. A sajt lehet füstölt vagy natúr is egyaránt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre