Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros házi pitában

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 10 db pitához:
  • 60 dkg liszt
  • 3,5 dl víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál méz vagy cukor
  • 2 teáskanál só
  • A gyroshoz:
  • 60 dkg csirkemell
  • gyros fűszerkeverék
  • olaj
  • Az öntethez:
  • 3,3 dl joghurt
  • 2-3 szem fokhagyma
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1/4 fej káposzta (lereszelve)
  • A csípős öntethez:
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 evőkanál Erős Pista
  • 1 tk olaj

Elkészítés

  1. Először elkészítjük az önteteket. Egy tálba rakjuk a joghurtot belerakjuk a megpucolt és zúzott fokhagymagerezdeket, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a mosott és apró kockára vágott paradicsomot és uborkát.
  2. Vékony szeletekre vágjuk a pucolt hagymát és a káposztát.
  3. A csípős öntethez összekeverjük egy másik tálban a paradicsompürét az Erős Pistával és belerakjuk az olajat.
  4. A pitához összekeverjük a megmelegített vizet az élesztővel, a mézzel és a sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és sima tésztát gyúrunk belőle, 10 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkára tesszük, és lefedve, meleg helyen 1/2 órán át pihentetjük. 1/2 óra elteltével a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amikor elkezd felemelkedni, még 3-4 percet bent hagyjuk, és kész is.
  5. A húshoz wokban, kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és ízlés szerint fűszerezzük gyros fűszerrel. Mikor minden elkészült, akkor levágunk a pitatészta tetejéből egy kicsit és ízlés szerint megpakoljuk a hússal, rakunk bele káposztát, hagymát, uborkát, öntetet, és aki szereti a csípőset az rakhat bele azt is.

    HÁZI GYROS TZATZIKI SALÁTÁVAL >>> 

    GÖRÖG GYROS GAZDAGON >>> 

    Mindent a gyrosról >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss