Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros hússal töltött kenyérkék

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 14 dkg natúr joghurt
  • 3 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 1 egész csirkemell
  • gyros fűszerkeverék
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 pohár joghurt
  • Erős Pista

Elkészítés

Elkészítés: A tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A margarint a lisztbe morzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat és a joghurtot. Ha felfutott a tej, azt is hozzáöntjük, majd az egészet kézzel összedolgozzuk. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a gyros húst. Ha nem filézett csirkemellet vettünk, lefejtj a színhúst a csontokról. A húst felkockázzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel ízlés szerint. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és 90%-osra sütjük a húskockákat. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert a tésztába csomagolva még melegedni fog.

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, pizzaszeletelővel vagy éles késsel téglalapokat vágunk, Minden tésztaszelet felére teszünk pár húskockát. A tésztát egyszerűen összehajtjuk, és kis kenyérke alakúra formázzuk. Az fűszeres olajmaradékkal megkenjük őket, esetleg egy kevés fűszert még szórunk a tetejére.

Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kenyérkéket. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Mártással kínálva még finomabb. Ehhez 1 pohár joghurthoz hozzákeverünk ízlés szerint Erős Pistát, attól függően, mennyire szeretnénk csípősre a mártásunkat.

Megjegyzés

A mennyiség kb. 2 tepsihez elég. A hozzávalókat felezhetjük, ha kevesebbet szeretnénk. Viszonylag egyszerű és nagyon laktató. - TahonZsanna

Ezek is érdekelhetnek

Friss