Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros grillen

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • 60 dkg birkacomb (de lehet csirke- vagy pulykamellfilé is)
  • 1 kiskanál gyros fűszerkeverék
  • 3 evôkanál olaj
  • A tálaláshoz:
  • 40 dkg lilakáposzta
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab vöröshagyma vagy fehérhagyma
  • 1/2 fej saláta
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • feketebors (őrölve)
  • 1 evôkanál paprikakrém (csípős, példuál: Erôs Pista)
  • 4 db pitakenyér

Elkészítés

  1. A húst 6-8 szeletre vágjuk, kilopfoljuk, majd a gyros fûszerkeverékkel és az olajjal bedörzsöljük. Letakarva egy éjszakára ahűtőbe tesszük.
  2. A pácolt hússzeleteket a rostélyra tesszük, és oldalanként 3-4 perc alatt parázs fölött aranybarnára sütjük.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a tölteléket: a lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, ízlés szerint megsózzuk. Egy óra múlva kicsavarjuk, lecsöpögtetjük.
  4. A paradicsomokat félkarikákra vágjuk, a vöröshagymát vékonyan fölszeletelünk,gyűrűireszedjük. A megmosott, lecsurgatott salátát vékony csíkokra vágjuk. A natúr joghurtot a zúzott fokhagymávalösszekeverjük,ízlés szeirnt megsózzuk, megborsozzuk. A csípős paprikakrémet fél kiskanál vízzel kikeverjük.
  5. A kész  húsokatvágódeszkáratesszük, és éles késsel csíkokra vágjuk. Közben a pitakenyeret a rostélyon megforrósítjuk.
  6. Azelőkészített zöldségeket és a még forró húscsíkokat a pita üregébe rétegezzük úgy, hogy közben a fokhagymás joghurttal és a csípős paprikakrémmel meglocsoljuk.

 

 

Megjegyzés

Elkészítési idô: 1 óra+érlelés
Egy adag: kb. 630 kcal

Fotó: Univer - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss