Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyros gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb filé (nagy)
  • bors
  • majoránna
  • rozmaring
  • 2 ek kókuszzsír vagy olaj
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 nagy db paradicsom
  • 4 közepes db salátalevél
  • A tzatzikihez:
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 25 dkg joghurt (natúr)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mentalevél (vagy kapor)
  • 1 mk citromlé (frissen csavart)
  • 1 tk olívaolaj (extra szűz)
  • bors (frissen őrölt)
  • 4 db pita

Elkészítés

    1.

    A filézett csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felcsíkozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és befűszerezzük majoránnával, rozmaringgal.

    2.

    Kókuszzsíron, vagy kevés sütőolajon jól átsütjük a húst.

    3.

    A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsom ot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket apróra tépdessük.

    4.

    Elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körül-belül fél óra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet és lecsöpögtetjük. Hozzá keverjük a joghurtot, hozzá adjuk a fokhagymát, a mentát, citromlevet, olívaolajat, majd megsózzuk és borsozzuk.

    5.

    A pitákat grill alatt átmelegítjük, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel, és a hússal. 

    GYROS - GÖRÖG NYÁR A KONYHÁNKBAN >>> 

    KÍVÜL ROPOGÓS, BELÜL OMLÓS - ISTENI RECEPTEK CSIRKECOMBBÓL >>> 

    KÖNNYŰ ÉS GYORS VACSORÁK HÉTKÖZNAP ESTÉRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin