Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánksütés olajszag nélkül: így készül a sütőben sült fánk

default user icon
MME
Imádod a fánkot, de nem bírod elviselni a lakásban terjengő olajszagot? Akkor ez a te recepted! Mutatjuk videón, hogy készül a fánk sütőben sütve.

Megkezdődött a farsangi időszak, a hagyományok szerint mostantól egészen hamvazószerdáig tart a vidám bálok, mulatságok és lakomák szezonja. A farsang kultikus elede pedig a fánk, ilyenkor aztán sülhet a szalagos fánk, a csöröge, a töltött fánk, az almafánk vagy a kefires változat, de az ekler is nagy sláger és a churros, illetve a túrófánk is.

Egy dolog azonban sokakat elretteng a fánksütéstől, mégpedig a bő olaj használata, amely sütésnél belengi a lakást, és amely beleeszi magát az ember ruhájába és a hajába.

Ennek orvosolására egy egyszerű, sütőben elkészíthető változatot mutatunk nektek, így rövid idő alatt olyan finomságot tehettek az asztalra, ami még másnapra is friss marad, ráadásul az olajszag sem fogja átjárni a konyhát, íme a sütőben sült fánk receptje.

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • porcukor a forgatáshoz

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss