Ha unod a párolt lila káposztát, de a chutney-t túl fűszeresnek találod, akkor készíts lilahagyma-lekvárt a karácsonyi hideg és meleg sültek, pástétomok mellé. Mivel a hűtőben körülbelül a végtelenségig eláll, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, ráadásul egy csinos, csatos üvegben isteni gasztroajándék is lehet.
Hozzávalók a lilahagyma-lekvárhoz:
- 2 kg lila hagyma
- 4-5 ek olaj
- 2 csipet só
- 1/2 dl víz
- 5 ek cukor
- 0,5 dl vörösbor
- 0,5 dl balzsamecet
A lilahagyma-lekvár pontos receptjét itt találod >>>
S ha mindez nem lenne elég, azt is hozzátesszük, hogy a hagymafélék a legegészségesebbek közé tartoznak az őszi-téli zöldségeink repertoárjában. Támogatják az immunrendszer működését, erős gyulladáscsökkentő hatásuk van, és kifejezetten alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére. Fogyasszunk belőlük minél többet, akár egyszerűen elkészíthető savanyúság, vagy ilyen isteni lekvár formájában!
Ajánljuk még: