Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyorsan könnyűt Adrival: Pulykatekercs a legfelsőbb szinteken

A mai Gyorsan könnyűt konklúziója: az illatos zsályalevél, a zamatos paradicsom és az ízletes bacon igazán különlegessé teszik a pulykahúst.


A zsályával csak néhány éve ismerkedtem meg. Egyszerűen elvarázsolt az az ízvilág amit képvisel. A húsokkal meg szerintem csodákat művel, bár sajttal párosítva is felveszi a versenyt bármelyik közkedveltebb fűszertársával. Úgyhogy csak ajánlani tudom! Ráadásul egy egyszerű natúr húst is annyira megbolondít, hogy nem is nagyon van kedvem már bonyolultabb recepteket keresgélni sokszor. Ez pedig egy tökéletes zsályás recept! :)

 

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
2 db paradicsom
600 g pulykamellfilé
16 db zsályalevél
8 szelet bacon
100 ml száraz fehérbor

A kamrából:

frissen őrölt bors
4 ek olaj

1. A paradicsomokat mossuk meg, szeljük félbe, és karikázzuk fel. A megtisztított húst vágjuk fel 8 szeletre, és klopfoljuk ki azokat két darab folpak között. Sózzuk, borsozzuk meg őket, majd rendezzük el rajtuk a zsályaleveleket és a paradicsomkarikákat. Hajtsuk félbe mindet, azután tekerjük körbe 1-1 szelet baconnel.

2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta aranyszínűre a hústekercseket. Öntsünk alájuk egy kevés vizet, és közepes lángon pároljuk őket puhára 10-12 perc alatt. Ezután szedjük ki mindet, és tartsuk melegen. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a bort, valamint 50 ml vizet, és forraljuk fel. Végül sózzuk, borsozzuk meg. Ezzel meglocsolva kínáljuk a hústekercseket.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 360 kcal

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/3. számban jelent meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss