Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors zöldborsós csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg csirkemellfilé
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)

Elkészítés

    1. A vöröshagyma vastag, külső héját eltávolítjuk és apró kockára vágjuk. A felforrósított olívaolajon elkezdjük párolni. Amikor már üvegesedni kezd, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és együtt pároljuk néhány percig, vigyázva arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
    2. A kockára vágott csirkemellet hozzáadjuk a hagymához és fehéredésig sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük egy kis majoránnával. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel és kb 20 percig főzzük fedő alatt.
    3. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd kisebb kockára vágjuk. A répát meghámozzuk, kockára vágjuk. A paradicsommal és a zöldborsóval együtt hozzáadjuk a csirkéhez és addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is átpuhulnak. Köretként készíthetünk mellé rizst, sült krumplit vagy tésztát is.

    7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>> 

    15 SZAFTOS HUSI, AMIT MINDENKI IMÁD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin