Gyors vendégváró: pikáns szendvicsek

Hozzávalók

  • 1 db bagett
  • 50 g vaj
  • 60 g friss sajt (pl. cottage cheese)
  • 1 db kígyóuborka
  • Sonkás:
  • 2 db főtt tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 4 szelet sonka
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 szál aprított snidling
  • petrezselyemzöld a díszítéshez
  • Szalámis:
  • 60 g szalámi
  • 4 szelet főtt tojás
  • szegfűszeg
  • 2 szem koktélparadicsom
  • 2 evőkanál aprított snidling
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

    1. A bagett mindkét végéből szeljünk le kb. 2-2 cm-t, aztán vágjuk fel 12 egyforma vastag szeletre. 8 szeletet kenjünk meg vajjal, a többit a friss sajttal.
    2. A tojásokat tisztítsuk meg, hosszában vágjuk ketté, majd egyenként helyezzük 4 megvajazott bagettszeletre. Mindegyiket kenjük meg a majonézzel, majd tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát. Az uborkát szeleteljük fel. A szendvicseket pakoljuk meg uborkaszeletekkel és paprikacsíkokkal. Díszítsük a snidlinggel és petrezselyemzölddel.
    3. A többi bagettet kenjük meg a maradék vajjal, majd tegyük rájuk a szalámi- és a tojásszeleteket A paradicsomokat vágjuk ketté, és a maradék uborkával együtt osszuk el a szendvicseken, majd díszítsük azokat a snidlinggel és petrezselyemzölddel.
A sajtos változatot készítsd trappista sajtból és rokfortból, retekkel vagy paradicsommal díszítve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin