Elkészítés: Készítsünk szirupot 10 dkg cukorból és egy pohár vízből. Főzzük néhány percig, majd hagyjuk kihűlni. Dobjuk a zselatinlapot fél adag szirupba, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne. Ha szükséges, melegítsük kissé, hogy könnyebben elolvadjon. A szirup másik felét tegyük félre. Keverjük össze a túrót a kristálycukorral, reszeljük bele a citrom héját, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Adjunk egy evőkanál vizet a tejsznhez, és verjük fel habbá. Amint kész, keverjük hozzá a vaníliás cukrot. A zselatinos szirupot keverjük össze a túróval, majd óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabot. A piskótalapot vágjuk ketté, a felső részét tegyük egy mély tálba. Öntözzük meg a félretett sziruppal, és kenjük rá a tejszínhabos-túrós krémet. Fedjük be a maradék piskótalappa, majd tegyük a süteményt 2-3 órára hűtőszekrénybe. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki, borítsuk ki, és szórjuk meg kakaóporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre