Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors túrós pogácsa

Gyors túrós pogácsa

Hozzávalók

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A hozzávalókat összedolgozzuk és addig gyúrjuk, amíg egészen puha, jól alakítható tésztát kapunk.
    2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, késsel rácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk belőle a pogácsákat.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Diós-túrós pogácsa >>> 

    DIÓS-FOKHAGYMÁS POGÁCSA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bogi0629
Nagyon finom, de egy nagy csipet só?!? Döbbenet...Gyerekkorom óta azt hallom minden idős nénitől, mamámtól, anyutól, hogy pogácsánál, sós rúdnál, egyéb sós sütiknél 1kg liszthez 6 teáskanál só jár. Na, most ezt akárhogy is számolom, de 30 dkg liszthez minimum 1 de inkább másfél teáskanál só jár. Én jó nagy darab asszony vagyok, de hogy 1 csipet az semmi, az is biztos. Kipróbáltam, így sütöttem a pogit, annak ellenére, hogy tudom a mércét...hát nekem borzasztó sótlan lett. Natúr vaj ízű, helyenként pedig érzem a semleges túró ízt. De hát ízlések és pofonok. Állagra viszont nagyon jó és igen, én is néhány óra hűtős pihentetésre szavazok.
pezsgő8
Nagyon finomra sikerült, én is többször nyújtottam, hajtogattam, és olyankor reszelt füstölt sajtot szórtam bele. Köszönöm a receptet
Christina83
Köszönöm Mirza :)
Morzsálós Mirza
Nem kell bele élesztő. :-) Mirza
Christina83
Élesztő nem szükséges hozzá?
Lamenta
Ez tulajdonképpen Horváth Ilona túrós pogija, csak van benne egy tojás pluszban. Egyébként tényleg nagyon finom.
Kószóné
Ez a recept Nálunk már több éve bevált:) Annyi hozzáfűzni valóm lenne /,mivel már rengetegszer sütöttem/, hogy 25 dkg alapanyaggól is lehet és 50dkg-ból is lehet készíteni. Gyúrás után Én minimum 3 órát hűtőben tartom, de általában este gyúrom, reggel sütöm. Mielőtt szaggatnám, többször nyújtom és hajtogatom, finomabb lesz sokkal. Sütéshez is jó ötlet: addig sütöm nagy lángon, míg meg nem nőnek, majd tartalékolom és...! Remélem tudtam új és jó ötleteket adni:))))) Sokat sütöttem már nagyon:)))))
marantha
Ha nem teszünk a tésztába tojást úgy is finom. Használ a tésztának a hűtőszekrényben állás.
szalai judit
Tehéntúró, vagy juhtúró kell hozzá?
evanagyi
En is szoktam ezt sutni, hiaba gyors a recept, nagyon jo tesz a tesztanak 1 ejszaka a hutoben.

Hasonló Receptek

Magazin