Gyors túrókrémes pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szalalkálié
  • 2 egész tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • fél citrom leve
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit egy tálban összemorzsoljuk, összegyúrjuk, majd az összeállt, kidolgozott tésztát, lisztezett deszkán, lisztezett kézzel két egyforma részre osztjuk, és két egyforma, vékony négyzetet nyújtunk belőlük. A tésztalapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    2. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a túrót, a reszelt citrom héját, és a citromlevet, a mazsolával alaposan kikeverjük, és a kihűlt lapok közé töltjük. Egy napot állni hagyjuk, úgy lesz igazán puha, omlós.

Megjegyzés

Ez egy nagyon egyszerű gyors sütemény.De annál finomabb ajánlom a Húsvéti asztalra!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin