Elkészítés: A bolti leveles tésztát, széttekertem, kicsit jobban kinyújtottam, mint ahogy volt, úgy fél milliméteresre, és kb. 10x10-es kockákra vágtam.
A szegélyeket megkentem tojásfehérjével, a belsejébe pedig egy lekváros keverék került: szederlekvár, áfonyalekvár és étkezési keményítő. 2 evőkanálnyi lekvárhoz 1 kiskanálnyi keményítőt kell tenni. Hogy összesen mennyit kell bekeverni belőle, azt nem tudom megmondani, mikor elfogyott, újra kevertem egy adagot. Batyukká hajtogattam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem.
Előmelegített sütőben ropogósra, pirosra sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre