Elkészítés: Olvasszuk ki a spenótot. A zsemléket vágjuk apró kockákra, és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, öntsük le vele a zsemlét, villával törjünk össze vagy kézi robotgéppel pürésítsük ki.
Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ezek után ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
Egyenként folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a 2 tojást, amit felvertünk, és adjunk hozzá egy csipet sót.
Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).
Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként és burgonyát.
Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet hígítani. Főtt tojással és főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre