Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors somlói galuska

default user icon
9 1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej vagy víz
  • 1 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A vaníliás krémhez:
  • 7 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A csokis krémhez:
  • 7 dl tej
  • 1 csomag főzős csokis pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • rum vagy rumaroma
  • A diós krémhez:
  • 12 dkg darált dió
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • rum vagy rumaroma
  • 3 evőkanál tej vagy víz
  • mazsola (el is maradhat)
  • Valamint:
  • 3 evőkanál lekvár
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • csokiöntet vagy csokiforgács

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy a kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz egy kis tejet és kakaóport keverve a másik felébe a kakaós piskótát öntjük. Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.

    Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.

    A diós krémhez a hozzávalókat egy újabb edényben összekeverjük, átforraljuk kevergetve, nehogy leégjen, majd félrehúzzuk.

    A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 3 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, amit először lekvárral kenünk meg, majd rákenjük a diós krémet. Erre kerül a középső lap, amire a vaníliás puding felét kenjük, és ráhelyezve a tetejét a maradék vaníliás pudinggal befedjük. Most úgy néz ki mint egy torta.

    Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis pudinggal.

    Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal és csokiöntettel vagy csokiforgáccsal díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

rebecca11
lunababa igazad van pontosan ugy nez ki mint a nyers cookie dough!
lunababa
Egyébként, lehet, hogy minden benne van, de nem attól lesz somlói (vagy bármi más), hanem az arányoktól, az állagtól és a kinézettől is.
lunababa
ekesandi, hidd el nem most kezdtem el sütögetni :P :) Nem sértegetésképpen de valamennyi somlói amit eddig fogyasztottam csináltam vagy láttam ennél azért lédúsabb és kinézetre sem egy féligkelt száraz nemistudommi kinézetét keltette. Gondoltam én is hogy meg kell sütni a piskótát, de akkor miért néz ki nyersnek? o.O Ahogyan az előttem szólók is céloztak rá a gyors attól gyors, hogy például nem kell a sütéssel bíbelődni (ahogyan azt írták is, babapiskótából lehet elkészíteni). A tanácsot köszönöm, sima sütőformában - ahogyan eddig is - tökéletesen bevált a sütőpapír. Csak az a pláne a dologban, hogy nekem gyüm.torta forma szélébe ragadt bele (bár azóta megoldódott, csak egy új formát kellett vennem).
ekesandi
Lunababa, Hát igen, itt a piskótát meg kell sütni. A kérdésedet meg nem értem, minden hozzávaló benne van, ami egy somlóitól elvárható, ez egy egyszerűbb változat, de persze valóban nem hasonlít a nagy áruházak által somlóiként csúfolt pudingos piskótakockára, növényi habbal:) Korábbi hozzászólásodra piskóta ügyben segítségként azt javaslom, hogy sütőpapírral béleld ki a tepsit amiben sütöd a piskótát, ez kellően zsíros-szilikonos és a kihűlt tésztáról könnyen le lehet húzni.
lunababa
:D EZ MI EZ? mert somlói biztosan nem.
Morton
Endorf XD:))))) egyetértek Veled.
Endorf
Egy Somlóinak miért kéne gyorsnak lennie? Legyen gyors a versenyautó! gatyamano22, amit te itt említesz, az köszönőviszonyban sincs a Somlóival! A gyors édesség a lekváros kenyér, meg a cukrászsütemény.
gatyamano22
ha gyors somlói galuska lenne, akkor nem kéne hozzá sütni piskótát, meg csinálni vaníliakrémet!!! itt a leggyorsabb: pohárba, vagy jénai tálba 1 réteg babapiskóta, 1 réteg vaniliapuding, mazsola, babapiskóta, vaníliapuding, tejszínhab, csokiöntet XDXDXDXDXDXDXD :))))))))))))
ottofon
Biztos finom lesz, hétvégén megcsinálom, de ha ez a gyors, milyen lehet a lassú??? :)

Hasonló Receptek

Magazin