Elkészítés: A 4 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy a kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz egy kis tejet és kakaóport keverve a másik felébe a kakaós piskótát öntjük. Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.
Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.
A diós krémhez a hozzávalókat egy újabb edényben összekeverjük, átforraljuk kevergetve, nehogy leégjen, majd félrehúzzuk.
A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 3 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, amit először lekvárral kenünk meg, majd rákenjük a diós krémet. Erre kerül a középső lap, amire a vaníliás puding felét kenjük, és ráhelyezve a tetejét a maradék vaníliás pudinggal befedjük. Most úgy néz ki mint egy torta.
Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis pudinggal.
Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal és csokiöntettel vagy csokiforgáccsal díszítjük.