Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors sajtos roló

3.7/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A sajtot lereszeltem egy tálba.

Egy kisebb edényben a tejet és a lisztet felfőzöm, majd lehúzva a tűzről belekeverek 1 tojássárgáját és a reszelt sajt felét, illetve a felkockázott vajat, és jól kikeverem. Ez a töltelék.

A leveles tésztát kitekerem, keresztben elfelezem, 1-1,5 cm vastagságú csíkokra vágom, és sütőpapírból tekert hengerre tekerem őket. (Az első rúdhoz vágtam egy csíkot a sütőpapírból, de a többi az a tészta saját papírja volt, amiről már leszedtem és feltekertem a tésztát.)

Mire feltekertem, a sütő be is melegedett, és betettem, pár perc alatt készre sült. Kivettem, és még melegében letoltam a papírról, de szerintem kihűlve sem ragadt volna hozzá, és akkor nem a forró tésztához nyúlkálok.

Sajnáltam volna egy jó, eldobható nyomózsákot elpazarolni a sajtkrém töltésére, így egy tiszta zacskóba töltöttem a krémet, a végét levágtam, és a hengereket mindkét oldalukon megtöltöttem, mindegyiket egyszerre. Ezután mártottam a két végüket a maradék reszelt sajtba.

Megjegyzés

Kész leveles tésztával gyors és egyszerű, de finom. Maradt egy kevés sajtkrém belőle, azt beletettem az ebédre sütött rántott húsba úgy, hogy vágtam egy kis zsebet, beletöltöttem, majd duplán kipaníroztam. Az is fincsi volt.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss