Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors sajtos csiga és pogácsa

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1,5 tk só
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 mk cukor
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk pirospaprika

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, egy tálba tesszük, és a közepébe mélyedést fúrunk. Beleütjük a tojást, beletesszük az élesztőt, és hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet és az olajat. Alaposan  összedolgozzuk, dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára helyezzük. Elfelezzük, majd 1,5 cm-re kinyújtjuk, és megkenjük a felvert tojással. Az egyik tésztát kiszúrjuk a szaggatóval. A pogácsákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A megmaradt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A lereszelt sajt 2/3-át, a vajat és pirospaprikát kikeverjük. Rákenjük a tésztára, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és feltekerjük. 1 cm-es darabokra vágjuk, és szintén a tepsire tesszük. A csigák oldalát megkenjük a felvert tojással.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss