Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors sajtos croissant

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejfölt, ízlés szerint sót, és elkezdjük kidolgozni. A margarint megolvasztjuk, felét a tésztához öntjük és kidolgozzuk vele.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük margarinnal, és háromszög formákat vágunk belőle. A sajtot csíkokra vágjuk. A háromszög csúccsal szembeni feléhez tesszük a sajtdarabot, és feltekerjük, hogy a csúcsa záródjon rá. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott margarinnal a tetejét.

Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Amikor már kezd pirulni a teteje, készen van.

Megjegyzés

Lehet a tetejére és akár a tésztába is szórni reszelt sajtot, vagy tehetünk a tetejére szezámmagot is. Tölteni is lehet pl. bacon- vagy sonkadarabokkal.
- minimicimacko

Ezek is érdekelhetnek

Friss