Gyors rumos kanalas fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 14 púpos evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kis doboz kefír vagy tejföl(175g)
  • 2 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum(vagy fél ek rumaroma)
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd hozzákeverjük a többit is, kanállal alaposan összedolgozzuk.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a masszát. Érdemes néha a kanalat megmártani az olajban, hogy ne ragadjon rá a tészta.
    3. Aranybarnára sütjük, és papírtörlővel kibélelt tálba rakjuk, majd porcukorral meghintjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek