Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors rukkolás-pestós metélt

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg széles metélt (tagliatelle)
  • 10 dkg rukkola
  • A pestóhoz
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

    1.  A tésztát enyhén sós, lobogó vízben al dentere főzzük a csomagolásán megadott idő alatt.
    2.  Közben a rukkolát és a bazsalikomot leöblítjük, majd lerázzuk vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A megtisztított, feldarabolt fokhagymát a lecsipkedett bazsalikomleveleket és a fenyőmagot keverőpohárba tesszük, és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Apránként beledolgozzuk az olívaolajat, majd beleforgatjuk a parmezánt, és a pépet krémesre keverjük. Végül sóval, borssal ízesítjük.
    3. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük és tálba tesszük. Még forrón összeforgatjuk a pestóval és a rukkolával, majd megszórjuk egy kevés durvára aprított fenyőmaggal.

    MÉG TÖBB ISTENI TÉSZTAFÉLE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin