Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors pizzás rúd és batyu

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sonkát robotgéppel ledaráltam, majd összekevertem a pizzaszósszal.

2. A rudakhoz a leveles tésztát kinyújtottam, majd kb. 1,5x5 cm-es darabokra vágtam a tésztát. Megkentem a pizzás krémmel vastagon, megsóztam, majd megszórtam az egészet jó sok sajttal. Utána szedtem csak szét a rudakat, és tettem tepsire, és kb. 180 fokon megsütöttem amíg meg nem pirult a tetején a sajt.

2. A batyukhoz a kinyújtott leveles tésztát 4 egyforma részre vágtam. Megkentem 2 db egyforma tésztát felvert tojással. Az egyiket nagyjából 8 részre osztottam, és az osztásokra kis halmokra helyeztem a pizzás töltelékből, majd egy csipet sajtot tettem a halmokra, megsóztam, majd rátettem a másik tésztának a tojásos felével lefelé. Jól lenyomkodtam a széleket és a kis halmok körül a tésztát. Megkentem a tetejét is tojással, megszórtam sajttal, majd 8 felé vágtam, tepsire tettem és megsütöttem.

Figyeljünk, hogy a rudakat és a batyukat ne süssük egy tepsin, mert a rudak hamarabb készen vannak.

Megjegyzés

Nagyon gyors, finom, egyszerű sós sörkorcsolyák. Bulira készültünk, és nem volt kedvem sütni, de mégis kellett valami, így kitaláltam ezt. Nagyon finom lett, és hamar el is fogyott. - nikosz555

Ezek is érdekelhetnek

Friss