Elkészítés: 1. A sonkát robotgéppel ledaráltam, majd összekevertem a pizzaszósszal.
2. A rudakhoz a leveles tésztát kinyújtottam, majd kb. 1,5x5 cm-es darabokra vágtam a tésztát. Megkentem a pizzás krémmel vastagon, megsóztam, majd megszórtam az egészet jó sok sajttal. Utána szedtem csak szét a rudakat, és tettem tepsire, és kb. 180 fokon megsütöttem amíg meg nem pirult a tetején a sajt.
2. A batyukhoz a kinyújtott leveles tésztát 4 egyforma részre vágtam. Megkentem 2 db egyforma tésztát felvert tojással. Az egyiket nagyjából 8 részre osztottam, és az osztásokra kis halmokra helyeztem a pizzás töltelékből, majd egy csipet sajtot tettem a halmokra, megsóztam, majd rátettem a másik tésztának a tojásos felével lefelé. Jól lenyomkodtam a széleket és a kis halmok körül a tésztát. Megkentem a tetejét is tojással, megszórtam sajttal, majd 8 felé vágtam, tepsire tettem és megsütöttem.
Figyeljünk, hogy a rudakat és a batyukat ne süssük egy tepsin, mert a rudak hamarabb készen vannak.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre